Fasciabehandling - en behandling på djupet!

Djupvågsbehandling – eller fasciabehandling med maskinen från Atlansbalans är en mycket skonsam och avslappnande teknik – och just därför öppnar kroppen upp för förändring och nya energiflöden. En läkande behandling som inte gör ont men med djupgående effekt. 

Tillsammans med dig så använder jag den teknik för dagen som känns rätt – dagsformen varierar och vad du har bakom dig de senaste dagarna påverkar. Jag tycker det är viktigt att lyssna in och ha kontakt under behandlingen så att vi tillsammans känner hur kroppen svarar. Jag brukar prata om interoception – dvs det gömda sinnet för välmåendet. Ju mer vi lyssnar inåt – desto tydligare lär vi känna oss själva. Livets schema sätter många lite i obalans och det är lätt att kompensera, anpassa och stänga ute signaler som fungerar som små alarmklockor – eller friendly reminders. Å eftersom vår fascia är ett känsloorgan – så kan vi ofta komma å prata om känslor och nuvarande livssituation – för att du ska få pejl på varför du har börjat (eller gått länge med) få problem som inte längre kan ignoreras. 

Hjärtligt välkommen! /Rebecka

Vad innebär en behandling med Atlasbalans rent fysiologiskt och tekniskt?

Vad M1 maskinen gör

Atlasbalans

Behandlingen må vara väldigt skonsam – men det är otroligt mycket som händer i kroppen vid behandling – men vad är det som händer egentligen?

Kort förklarat kan man säga att maskinen gör tre saker

  • Ökar flöde: Frekvenser optimerade för att öka flödet av vätska i vävnaden (med 3-12 gånger) vilket återställer vätskebalansen, hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel Fascian samt stimulerar självläkning då ökad flöde bygger om kroppen inifrån
  • Avslappning/rörlighet: Får fascian att slappna av (mekanisk stress/manipulation) och hjälper ansträngda delar som är sammanklistrade eller torra att skaka loss och öka glidfunktion
  • Smärtlindring: Smärtreceptorer sitter i fascian och stimuleras av maskinens vibrationer och överbelastas av maskinens byte av frekvenser = stor effekt utan att det gör ont.
Fasciabehandling

En film om Hyaluronsyra - en av fascians största ingredienser

Camilla Ranje Nordin, lärare i Fasciakunskap demonstrerar hur hyaluronsyran, en av de viktigaste beståndsdelarna i den flytande delen av fascian, förändrar sin viskositet beroende på vilket tryck den utsätts för.

Spela videoklipp

Vad kan en fasciabehandling göra?

Fysiskt
Mentalt

"We store issues in our tissues"

Holistiskt läkande sker när vi är i samklang med oss själva. Kropp, hjärna och hjärta. Vår kroppsliga och mentala öppenhet skapas genom förtroende – och en vilja att släppa taget om stagnationer, trauman eller föreställningar. Du är alltid tillräcklig, precis som du är.