Skip to content Skip to footer
Varukorg 0 items - 0.00 kr 0

Workshop: Gua-Sha & akupressur
465 kr

21 oktober, 202309:30 - 11:001 h 30 minuter

Den här workshopen är för dig som vill lära dig om hur du stimulerar mer cirkulation till ditt ansikte, hals och huvud genom de gamla traditionerna från Kina – kallad Gua Sha och akupressur.

Bägge teknikerna har en helande teknik och kommer från den traditionella kinesiska medicinen. De utförs för att öka cirkulationen och få igång lymfsystemets cirkulation, behandla triggerpunkter och därmed släpps stillastående blod och gifter samt stagnationer som skapat smärta. Vårt parasympatiska nervsystem tycker även mycket om denna behandling.

Motion is lotion och när mer blod och syre flödar till det område som behandlas ökar cirkulationen och kroppen läker. Samtidigt så svarar också kroppen med en ökad produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra – våra kroppsegna ämnen som skapar elasticitet och lyster.

Känslan efteråt är påtaglig inifrån och ett skönt välbefinnande infinner sig, precis som efter en vanlig kroppsmassage – och vi avslutar med en stunds shavasana för att bara vara.

Gua sha och akupressur är ett enkelt, säkert och mycket effektivt sätt att behandla många tillstånd och främja allmän hälsa och välbefinnande! Bägge teknikerna kan användas över hela kroppen men i denna workshop stannar vi vid ansikte, hals och dekolletage.

Inför workshopen:

♡ Ta bort eventuellt smink
♡ Sätt upp håret så att det inte faller i ansiktet
♡ Ta med en liten spegel som du kan ha stående framför dig

Finns på plats:

♡ Handdukar
♡ Olja (ta med egen ifall du har någon speciell favorit)
♡ Te och vatten
♡ Gua sha jade sten att köpa (200 kr)
♡ Kärlek och kunskap

꒒ ০ ⌵ ୧ ♡
Rebecka

Du som har något av följande rekommenderas vanligen inte att utföra Gua Sha, men det är bara du som kan vara din egen doktor och avgöra om du vill delta – även om det är under ditt egna ansvar.

  • har medicinska tillstånd som påverkar huden eller venerna
  • tar mycket blodförtunnande medicin
  • har djup ventrombos
  • har en infektion, tumör eller sår som inte läkt helt
  • har ett implantat, till exempel en pacemaker eller intern defibrillator

IMG_1600

Ha utkik i din inkorg efter oss!

Prenumerera för information om kursstarter & speciella evenemang som workshops och externa utbildare på besök.

Adress

STABIL STYRKA AB
Qi Yogic Arts
Örebrogatan 25
252 50 Helsingborg

Fasciabehandling

Med hjälp av mina händer och en djupvågsmaskin som behandlar på djupet, i samklang med kroppens frekvens – hittar vi spänningar, smärtor och rörelseinskränkthet i din fysiska kropp genom att jobba med hela dig, längs med kroppens fasciakedjor. I den här behandlingen tittar vi på helheten och letar efter orsaker mer än att behandla lokalt på smärtstället. Välkommen ♥ /Rebecka

Ja, vi har några kakor på vår webbplats, är du okej med det? ❥  Läs mer