Skip to content Skip to footer
Varukorg 0 items - 0.00 kr 0

Fasciabehandling

EN BEHANDLING PÅ DJUPET

Djupvågsbehandling - eller fasciabehandling med maskinen från Atlansbalans är en mycket skonsam och avslappnande teknik - och just därför öppnar kroppen upp för förändring och nya energiflöden. En läkande behandling som inte gör ont men med djupgående effekt. 

Tillsammans med dig så använder jag den teknik för dagen som känns rätt - dagsformen varierar och vad du har bakom dig de senaste dagarna påverkar. Jag tycker det är viktigt att lyssna in och ha kontakt under behandlingen så att vi tillsammans känner hur kroppen svarar. Jag brukar prata om interoception - dvs det gömda sinnet för välmåendet. Ju mer vi lyssnar inåt - desto tydligare lär vi känna oss själva. Livets schema sätter många lite i obalans och det är lätt att kompensera, anpassa och stänga ute signaler som fungerar som små alarmklockor - eller friendly reminders. Å eftersom vår fascia är ett känsloorgan - så kan vi ofta komma å prata om känslor och nuvarande livssituation - för att du ska få pejl på varför du har börjat (eller gått länge med) få problem som inte längre kan ignoreras. 

Hjärtligt välkommen! /Rebecka

Rebecka Chytraeus

Yin/Yangyogalärare, Cert. Klassisk pilatesinstruktör, Cert. Samtalsterapeut, Fasciabehandlare

Med en sund inställning till livet – att göra gott för sig själv i sina val av mat, träning, sömn och relationer kommer man långt. Jag vill gärna ge dig rätt känsla för din träning – med glädje. Att inte ta sig själv på för stort allvar samtidigt som man vill nå utveckling är en balansgång – och då kan det vara bra med en instruktör som symboliserar just det. För i balans med dig själv så tacklar du saker utanför på ett helt annat sätt! ♥

Jag är en stolt fascianörd och följer utvecklingen i forskningen som nu tar oss framåt med gigantiska kliv. En helt ny syn på vår mänskliga kropp har växt fram och att vår fascia (bindväv) är vårt största organ, fysiskt som kanske också känslomässigt! Jag behandlar med en djupvågsmaskin med väldigt goda resultat, och intressant är att det ger effekt på människor med vitt skilda problem.

Atlasbalans M1 är baserad på den senaste anatomiska forskningen och optimerad för avancerad och effektiv behandling av fascia.

Genom 400 till 1200 harmoniska pulseringar per minut, sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas på kort tid, både brett och djupt.

Behandlingen ökar i sin tur avslappning, cirkulation och vätskeflöde vilket hjälper kroppen att läka sig själv.

Vad M1 maskinen gör

Atlasbalans

Vad gör maskinen?

Behandlingen må vara väldigt skonsam – men det är otroligt mycket som händer i kroppen vid behandling – men vad är det som händer egentligen?

Kort förklarat kan man säga att maskinen gör tre saker;

  • Ökar flödet: Oscillerande frekvenser optimerar ökningen av flödet (med 3-12 gånger) vilket återställer vätskebalansen, hjälper utbytet av näringsämnen och för ut slaggprodukter. Fascian  stimuleras till självläkning då ökad flöde bygger om kroppen inifrån.
  • Avslappning/rörlighet: Får fascian att slappna av (mekanisk stress/manipulation) och hjälper ansträngda delar som är sammanklistrade eller torra att skaka loss och öka glidfunktionen igen.
  • Smärtlindring: Smärtreceptorerna som sitter i fascian stimuleras av maskinens vibrationer = stor effekt utan att det gör ont.
Fasciabehandling

En film om Hyaluronsyra - en av fascians största ingredienser

Camilla Ranje Nordin, lärare i Fasciakunskap demonstrerar hur hyaluronsyran, en av de viktigaste beståndsdelarna i den flytande delen av fascian, förändrar sin viskositet beroende på vilket tryck den utsätts för.

Spela videoklipp

Vad kan jag fasciabehandla dig för?

Fysiskt
Mentalt

"We store issues in our tissues"

Holistiskt läkande sker när vi är i samklang med oss själva.
Kropp, hjärna och hjärta. Vår kroppsliga och mentala öppenhet
skapas genom förtroende – och en vilja att släppa taget om stagnationer,
trauman eller föreställningar. Du är alltid tillräcklig, precis som du är.

Ha utkik i din inkorg efter oss!

Prenumerera för information om kursstarter & speciella evenemang som workshops och externa utbildare på besök.

Adress

STABIL STYRKA AB
Qi Yogic Arts
Örebrogatan 25
252 50 Helsingborg

Fasciabehandling

Med hjälp av mina händer och en djupvågsmaskin som behandlar på djupet, i samklang med kroppens frekvens – hittar vi spänningar, smärtor och rörelseinskränkthet i din fysiska kropp genom att jobba med hela dig, längs med kroppens fasciakedjor. I den här behandlingen tittar vi på helheten och letar efter orsaker mer än att behandla lokalt på smärtstället. Välkommen ♥ /Rebecka

Ja, vi har några kakor på vår webbplats, är du okej med det? ❥  Läs mer