Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Varukorg 0 items - 0.00 kr 0

Workshop: Gua Sha för ansikte och hals!

29 MARS KLOCKAN 11.30-13.30

Den här workshopen är för dig som vill lära dig om hur du stimulerar mer cirkulation till ditt ansikte, hals och huvud genom den gamla traditionen från Kina – kallad Gua Sha.

Det är en helande teknik från traditionell kinesisk medicin. Du själv eller en terapeut använder ett verktyg med en jämn kant för att pressa eller skrapa inoljad hud i en riktning för att öka cirkulationen och släppa stillastående blod och gifter. När mer blod och syre flödar till det område som behandlas, svarar kroppen mer effektivt och läkning kan ske. Gua Sha kan användas över hela kroppen.

Ordet “gua” betyder att skrapa eller gnida, och “sha” har ett par betydelser. Först hänvisar det till det rödaktiga fläckiga utslaget på huden som förekommer efter behandlingen. De strykande rörelserna av gua sha – vanligtvis inte smärtsamma – kan orsaka kapillärer nära hudytan att blöda, vilket får röda eller lila streck att visas längs strykningarna. Strimmorna försvinner på några dagar. När stroke appliceras dras vätskor och gifter till huden. För det andra hänvisas “sha” till stillastående blod eller qi som blockerar hälsosamt flöde av energi och blod i fasciakanalerna som vi har i kroppen (inte bara ansiktet).

Många använder gua sha som ett förebyggande eller som en första hjälpen behandling för vanliga tillstånd som förkylning, influensa, huvudvärk, astma, bronkit och både kronisk och akut smärta. Men det används också för att stimulera immunförsvaret, avgifta kroppen och släppa feber eftersom skrapningen ger överflödigt värme och gifter till hudens yta.

Det glänsande resultatet är påtagligt inifrån och känslan av välbefinnande infinner sig som efter en vanlig kroppsmassage. Gua sha är ett enkelt, säkert och mycket effektivt sätt att behandla många tillstånd och främja allmän hälsa och välbefinnande!

Inför workshopen:

♡ Ta bort eventuellt smink
♡ Sätt upp håret så att det inte faller i ansiktet
♡ Ta med en liten spegel som du kan ha stående framför dig

Finns på plats:

♡ Handdukar
♡ Olja (ta med egen ifall du har någon speciell favorit)
♡ Te och vatten
♡ Kärlek och kunskap

Betala på plats med kort eller kontanter, 225 kr.
Boka dig/er via hej@stabilstyrka.se samt klicka i “Kommer” här i evenemanget.

Det kommer att finnas Gua Sha sten att köpa på plats för den som inte har någon egen än.

꒒ ০ ⌵ ୧ ♡
Rebecka

Du som har något av följande rekommenderas inte att utföra gua sha, men det är bara du som kan vara din egen doktor och avgöra om du vill delta – även om det är under ditt egna ansvar.

  • har medicinska tillstånd som påverkar huden eller venerna
  • blöder lätt
  • tar medicin för att tunna blodet
  • har djup ventrombos
  • har en infektion, tumör eller sår som inte läkt helt
  • har ett implantat, till exempel en pacemaker eller intern defibrillator

Ha utkik i din inkorg efter oss!

Prenumerera för information om kursstarter & speciella evenemang som workshops och externa utbildare på besök.

Adress

STABIL STYRKA AB
Qi Yogic Arts
Örebrogatan 25
252 50 Helsingborg

Fasciabehandling

Med hjälp av mina händer och en djupvågsmaskin som behandlar på djupet, i samklang med kroppens frekvens – hittar vi spänningar, smärtor och rörelseinskränkthet i din fysiska kropp genom att jobba med hela dig, längs med kroppens fasciakedjor. I den här behandlingen tittar vi på helheten och letar efter orsaker mer än att behandla lokalt på smärtstället. Välkommen ♥ /Rebecka