Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Varukorg 0 items - 0.00 kr 0

Workshop IGEN: Stel, stelare, stelast? Lär känna din fascia!

Eftersom både responsen innan (fullbokad) och efter (recensioner) var så positiv så kör jag nu samma workshop en gång till!

5 APRIL KLOCKAN 10.00-12.00

I den här workshopen får du en stor förståelse för din kropps fascia (bindväv). När du känner dig stel, vad är det då som hindrar dig från en friare rörelse?

Jo, det är ditt FUZZ! Ja, så benämnde forskaren Gil Hedley fascialagret som bland andra fascialager skapar din stelhet innan det fick ett fint namn (perifascia). Se gärna den lättsamma videon av Gil himself här https://youtu.be/1TwAvT_ucjY?t=23. Varning för dissektionsbilder för den som är känslig. Videon är gammal – men ger en tydlig bild över vad stelhet innebär.

Fuzzet är egentligen väldigt enkelt förklarat din fascia som inte har tagit upp /fått i sig tillräckligt med hydrerat vatten i sig. Det i sig gör att den klibbar ihop sig och skapar en klibbighet som bara blir mer och mer klibbig – och du känner dig (och är) mer och mer stel.

När det går väldigt långt i processen av stelhet så kan det bli så illa? att du får ta till medicinska åtgärder – men som tur är så finns många manuella tekniker före det.

Så kom och lär dig hur du arbetar bort din “fuzz”, får insikter i vad just du behöver göra för att bli av med din stelhet som du bär runt på!

Jag kommer att ge dig kunskap om:

?Myofascial Release – muskler både omgärdas och vävs igenom av vår bindväv så myo betyder muskel och fascia betyder bindväv. Bindväven är även den som håller våra olika kroppsdelar på plats så att vi inte bara är en hög på golvet!

?Olika bolltekniker för att “rulla bort” ditt fuzz
?Tips på stretcher som du lätt kan ta till hemma
?Prata om vad du och din fascia behöver för att hålla dig smidig hela livet i takt med ditt åldrande
?Varför inte bara myofascial release är en teknik från utsidan av din kropp – och hur vi kan göra den smidig från insidan!

Finns på plats:

♡ Bollar för alla tekniker
♡ Små handdukar för lite svett
♡ Te, frukt och vatten
♡ Kärlek och kunskap

Betala på plats med kort eller kontanter, 250 kr.
Max 8 platser!
Boka dig/er här samt klicka i ”Kommer” i facebookevenemanget.

꒒ ০ ⌵ ୧ ♡
Rebecka

?en kemisk reaktion som bildas när vatten reagerar med ett annat ämne. I det här fallet hyaluronsyra.

? När bindväven blir så stel att en medicinsk åtgärd är nödvändig har den blivit så hård att det kallas Fibrosus. Det är bildandet av överskott av fibrös bindväv i ett organ eller vävnad – något som vi mest känner till som du är extremt stel i ett område och/eller har smärta eller har en ärrbildning.

Ha utkik i din inkorg efter oss!

Prenumerera för information om kursstarter & speciella evenemang som workshops och externa utbildare på besök.

Adress

STABIL STYRKA AB
Qi Yogic Arts
Örebrogatan 25
252 50 Helsingborg

Fasciabehandling

Med hjälp av mina händer och en djupvågsmaskin som behandlar på djupet, i samklang med kroppens frekvens – hittar vi spänningar, smärtor och rörelseinskränkthet i din fysiska kropp genom att jobba med hela dig, längs med kroppens fasciakedjor. I den här behandlingen tittar vi på helheten och letar efter orsaker mer än att behandla lokalt på smärtstället. Välkommen ♥ /Rebecka

Ja, vi har några kakor på vår webbplats, är du okej med det? ❥  Läs mer